Review | Looftlighter

Looftlighter

Er gaat niets boven een houtskoolgestookte barbecue voor ons, maar dat lange wachten tot de kolen eindelijk gloeiend heet zijn… Op een mooie zomeravond vinden we dat niet erg, maar even een snelle hap van de barbecue ho maar. Dat is nu verleden tijd! Er bestaat een oplossing en wij zijn groot fan!

Lees meer…

Bescherm uw buitenkeuken tegen het Hollandse weer!

Onderhoud buitenkeuken

De buitenkeuken bestaat uit onbehandeld eikenhout en een massief hardstenen werkblad. Onbehandeld eiken is mooi, maar eiken is een natuurproduct en zal als zodanig reageren op zijn omgeving (hout ‘werkt’) en heeft daarom de nodige zorg nodig. Het werken van hout is de vervorming die in hout optreedt onder invloed van vocht. Hierdoor kan het hout zwellen en krimpen of soms kromtrekken. Maar is het hout opgedroogd, dan is daar niets meer van te zien. Ook verkleuring is een bijkomstigheid van onbehandeld hout blootstellen aan zonlicht. Dit wilt u natuurlijk allemaal voorkomen, daarom een aantal simpele onderhoudstips waardoor u zo lang mogelijk kunt genieten van uw buitenkeuken!

Tip 1: Afdekken

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip: dek de buitenkeuken af! Koop een goede hoes of zet de buitenkeuken buiten onder een afdak (waar het niet naar binnen regent) en niet in het zonlicht staat.

Tip 2: Oliebehandeling

Wilt u de beste bescherming voor uw buitenkeuken? Dan adviseren wij u om de buitenkeuken (ook als deze afgedekt staat) te behandelen met ROYL- Outdoor. ROYL biedt vele kleurmogelijkheden om uw buitenkeuken de gewenste kleur te geven. Wilt u de natuurlijke kleur behouden? Mix dan een beetje Alaska White (nr.10) door de olie. 

Tip: breng de olie eerst aan de binnenkant van het kastje aan, om te kijken of dit de juiste kleur is voor uw buitenkeuken! 

‘Rigostep Royl Outdoor is een duurzame, diep-indringende beschermolie voor buitenhout. Dit product beschermt het hout in slechts één laag zonder dat het hout haar natuurlijke kleur verliest. De olie trekt in het hout en vult de poriën. Vocht en vuil kunnen door de olie-afstotende werking niet in het hout trekken.’

Tip 3: Hardsteen olie

Hardsteen olie verdiept de kleur en beschermt het hardstenen keukenblad. Wij adviseren u om het blad regelmatig te oliën voor de beste bescherming en behoud van de kleur. Door UV straling verdwijnt op den duur de kleurverdiepende werking, dit is ook het geval met neerslag. Door het vocht verdwijnt de beschermende werking van het impregneer.

Heeft uw blad een beschadiging opgelopen? Schuur de beschadiging licht op met een schuurpapiertje (600K) en behandel het blad daarna met de hardsteen olie.